« Back to main page

ÁSZF

Fontos tudnivalók

A kezdetektől feltett szándékunk volt, hogy felkutassuk látogatóink számára Magyarország néhány ismert és elismert kézműves mesterét, népi iparművészét, kereskedőjét.

Ebben a webshopban ellenőrzött származási helyű – kézzel készült, garantáltan eredeti  termékeket kínálunk. Minden egyes Mesterünk kiváló minőségű munkát végez, a MrGoulash.com garantálja hogy a vásárló egy igazi különlegességgel gazdagodhat megrendelése esetén – egyenesen Magyarországról, Mestereink műhelyeiből. Cégünk fontosnak tekinti a magyar nép- és népi iparművészet népszerűsítését,  és tevékenységünkkel szeretnénk Mestereink munkáját segíteni, minél szélesebb körben megismertetni.

Termékeink kézzel készültek, teljesen egyedi termékek, emiatt előfordulhat eltérés a Webshopban feltüntetett információkhoz (minta pl.) képest. Megrendeléskor szükség esetén erről részletesen tájékoztatjuk ügyfelünket, és amennyiben nem felel meg az éppen akkor rendelkezésre álló termék, vagy nem kívánja megvárni míg Mesterünk azt egyenesen Önnek újra elkészíti, a vételárat visszatérítjük.

Vonatkozó jogszabályok

A szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmaz rendelkezéseket, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeit a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza. Természetesen az internetes vásárlásokra is vonatkoznak a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezései.

Megrendelés

Megrendelését követően azt e-mail-ben visszaigazoljuk, majd a termék ezt követően 10 munkanapon belül megérkezik az Ön otthonába – egyenesen Magyarországról, Mesterünk műhelyéből. A megrendelési folyamatot végig kontrolláljuk, Önnek tájékoztatást küldünk a státuszokról, és rendelkezésére állunk elérhetőségeinken.

A megrendelés a termék kiválasztásával, a mennyiség megadásával, kosárba helyezéssel majd a megrendelési oldalon található megrendelési – a postázási és a számlázási címet bekérő űrlap kitöltésével juttatható el hozzánk.

A kereskedő köteles a fogyasztó megrendelését haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül elektronikusan visszaigazolni, ami a gyakorlatban egy automatikus válasz e-maillel történik, amely a megrendelés feltételeit (termék neve, ár, szállítási feltételek stb.) erősíti meg. Ha a visszaigazolás 48 órán belül nem történik meg, a fogyasztót nem köti megrendelése és nem köteles a leszállított termék átvételére.

Elállás

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet (rendelet) alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg.

A termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 8 munkanapon (nem naptári nap!) belül élhet indoklás nélkül az elállási joggal. Az általános szabályok szerint a 8 munkanapos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.

Elegendő, ha a 8 munkanapos időtartamon belül kifejezi elállási szándékát az eladó felé, 8 munkanapon belül nem kell a terméknek visszaérkeznie.

A fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, az eladó pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni.

Amennyiben a terméket nem rendeltetésszerűen használta, az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

Elállási szándékát szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) és e-mailben is kifejezésre juttathatja.

Amennyiben a termékkel kapcsolatban bármilyen panasza lenne azt az info@mrgoulash.com email címen juttathatja el hozzánk.

Az e-mailen vagy postai úton elküldött panaszra legkésőbb 30 napon belül köteles az eladó érdemben írásban válaszolni, és ha a panaszt nem tartja jogosnak, köteles ezen álláspontját megindokolni.

Fizetés

A termékek árának kiegyenlítése bankkártyás fizetéssel történik. Bankkártyás fizetési partnerünk a PayPal. A fizetés a PayPal biztonságos fizetési oldalán történik, a MrGoulash.com-hoz soha nem jutnak el az Ön bankkártya adatai mi csak a fizetés sikerességéről vagy sikertelenségéről értesülünk a PayPal-tól. Sikeres tranzakció esetén véglegesítjük az Ön megrendelését és átadjuk a megrendelt terméket szállításra a DHL-nek.

Szállítás

Cégünk jelenleg az egész világon forgalmaz termékeket. A szállítást a DHL végzi, minden termék biztosítva, nyomkövetéssel érkezik meg az Ön otthonába. A szállítási költséget áraink tartalmazzák. ( Egy 0,5 kg – os küldemény esetében az átlagos szállítási költség 45 USD – mely ár tartalmazza a háztól – házig szállítás – nyomon követés – biztosítás költségeit. A szállítási költségben lehet eltérés a konkrét megrendelési hely- és az aktuális USD/HUF függvényében.)

A szállítást a DHL végzi majd (http://www.dhl.hu/hu.html) , ezzel kapcsolatban szeretnénk néhány információt megosztani Önnel :

a termék postázását követő harmadik napon belül a termék megérkezik az Ön otthonába biztosított, nyomon követhető küldeményként. Amennyiben megadja nekünk érvényes e-mail címét, tájékoztatást kap a termék megérkezésének várható időpontjáról. Amennyiben mégsem tartózkodik otthon a kézbesítés időpontjában, a DHL munkatársai értesítést hagynak Önnél, és összesen 3 alkalommal kísérlik meg a kézbesítést.

Támogatás : a megrendelést követő e-mailben tájékoztatjuk a DHL amerikai ügyfélszolgálatának elérhetőségeiről, és természetesen a MrGoulash.com csapata is rendelkezésére áll az elérhetőségeinken.

– a DHL szállítási feltételei: http://www.dhl.hu/hu/jogi_informaciok.html#t_c
– a DHL adatvédelmi nyilatkozata: http://www.dhl.hu/hu/jogi_informaciok.html#privacy